Meditatie, Zweverig?

Hoe ik met mediteren begon

Je kent het vast wel, mensen die zeggen: Mediteren? dat is zweverig of dat doen toch alleen van die alternatievelingen met geiten wollen sokken aan?meditatie sterk in autisme
Ook ik heb deze opmerkingen gemaakt! Zeker in mijn puberteit met een moeder die spiritueel geïnteresseerd was en aan healing deed en mediteerde. In mijn puberteit was dat alles behalve cool natuurlijk.
In dit blog neem ik je mee naar mijn eerste meditatie ervaring en laat ik tevens zien wat het mij heeft gebracht, zoals bv ontspanning

 

De eerste keer mediteren

Toch was ik heel stiekem wel geïnteresseerd in meditatie, filosofie, alternatieve geneeswijze en besloot naar de School voor Praktische Filosofie te gaan. Beetje beïnvloed door mijn moeder (dank je wel mam) ging ik op een dinsdagavond naar De School van Praktische Filosofie, een prachtig pand met hoge plafonds en van die oude ornamenten, een beetje onder de indruk was ik wel.
Ik liep een zijkamer in waar een lange tafel stond met koffie, kruidenthee, en vers gemaakte koekjes.  Die koffie…. als ik eraan terug denk dan ruik ik die geur van vers gezette koffie nog steeds, ik heb daarna nooit meer zulke lekkere koffie gedronken als daar.

Daarna liep ik een lokaal in, waar al wat mensen op een stoel zaten, ik ging ergens zitten en de docent die vertelde wat over de cursus.  Daarna volgde zo’n kennismakingsrondje, je wacht op je beurt, bedenkt al de hele tijd wat je gaat zeggen en als je dan eindelijk aan de beurt bent, dan stamel je maar wat gebrekkig, wie je bent en wat je komt doen. Ik was blij dat we dat achter de rug hadden.

Stilte oefening

Wat volgde was een stilte oefening, met je voeten op de grond, je rug recht en je nog net wat langer maken alsof je met je kruin het plafond kan raken. En vervolgens moesten we met onze ogen open deze stilte oefening doen, luisteren naar de geluiden in de ruimte en daarbuiten, voelen alsof er een briesje over je handen ging en ruiken.
Wat! geen meditatie in de lotushouding op de grond met je ogen dicht? meditatie sterk in autisme

Mijn eerste ervaring met meditatie, was absoluut niet wat ik ervan verwacht had, toch was ik er wel enthousiast over, want ook al zat ik dan niet in een lotushouding op een kussentje met mijn ogen dicht, wel voelde ik het volgende:

  • Ontspanning in mijn lichaam
  • Rust in mijn hoofd
  • Stevig gegrond
  • Algeheel ontspannen
  • Ik voelde me echt in NU
  • Geconcentreerd

Tegenwoordig mediteer ik twee keer per dag, s’morgens om de dag te beginnen en s’avonds om de dag af te sluiten en ik voel me hierdoor juist met beide benen op de grond staan, me beter kan concentreren, mijn communicatie soepeler verloopt, in communicatie bij mezelf kan blijven, sneller in slaap val, me algeheel beter in mijn vel voel zitten, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Op https://frankbruining.com/ staan veel mooie online meditaties die je kunnen helpen om te beginnen met meditatie.
Wil je liever persoonlijke begeleiding, stuur me een berichtje of bel voor een afsp

Voel je welkom!

meditatie sterk in autisme

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *